torsdag 21. oktober 2010

Now you're in New York, These streets will make you feel brand new!

Den store New York turen, 09-15 oktober 2010!

Da skriver jeg lit om hva vi gjorde, hvor vi spiste, og hva vi så:) Før dere leser videre, merk at det hele tiden har blitt sagt at vi skal på Sex og Singelliv-tur til New York (uten sex og lite singelliv..:)), så jeg legger ved litt SATC info på de forskjellige stedene vi har vært:)

DAG 1

Vi har altså planlagt denne turen  over 10 år (eller iallefall sakket om den:)), og endelig kom dagen! I anledning min 30 årsdag, skulle damene i familien ta turen over til The big Apple! Vi har gledet oss i årevis til dette! Vi fløy KLM fra Stavanger -Amsterdam (hvor vi hadde en liten bursdagsfeiring for storesøs på flyplassen) - JFK New York. Da vi ankom JFK, hadde vi en lang, sort limo som sto og ventet på oss. Jaja, vet det er harry, men vi fant ut at det var beste alternativ for 7 damer med store kofferter. Dette viste seg å ikke være tilfelle, da limosjåføren ikke gjorde annet enn å syte og klage over alt for mye bagasje da vi møtte ham. Omsider, fikk vi roet ham ned, og fikk stuet inn all bagasjen i bagasjerom og inne i bilen. Godt med laaaang bil:)  Vi var spente, og satt og glodde ut vinduene så godt vi kunne, med hver vår beverage i hånden.

Vi hadde leid leilighet i West Village/Greenwich Village, med soveplass for 7 og 2 bad! Kanon beliggenhet, midt i smørøyet! Vi bodde på hjørnet av Bank Street/Bleecker Street (som regnes som en av de kjekke handlegatene i New York). Fantasisk flott nabolag! Rett oppi høgget lå dette:

Desverre var hverken Marianne, Aune eller Vegard der...Men han på Delien i nabobygget, sa at sønnen til Aune var der, så det var bare å komme tilbake. Det ble med snakket.. Vi spiste middag på Sant Ambroeus, en koselig liten italiensk restaurant like oppi gaten. Meget god pasta:) Det ble ganske tidlig kveld på oss denne første dagen.

DAG 2

 Etter en god natts søvn,var vi oppe klokken 07.00. Været var bra, ca 19 grader:) Vi spaserte bortover Bleecker street, til vi kom til Café Angelique. Her spiste vi kjempegod frokost, og vi fikk prøvd Hot Apple Cider for første gang! YUMMY! Det finnes visst 3 av disse cafe'ene i New York :)
Dagen ble brukt til å gå på vandring i SoHo, hvor vi stoppet og hadde lunsj på Fanelli's. Denne ligger i Prince's street og har eksistert siden 1847, ble kjøpt av Fanelli-familien i 1922.  Her hadde vi alle burgere,noen til og med Bisonburgere! Veldig god mat!
Etterpå tok vi taxi til MOMA (Museum of modern art) En del litt spesiell kunst:) Fikk sett originaler av Andy Warhol:
Og Yoko Ono hadde et ønsketre, som sto ute i en liten park som tilhørte museet. Her skulle en skrive ned sine ønsker og drømmer, og henge det på treet. Det måtte jo prøves:)
Jeg og svigeinnen min tok en kjap tur på Starbucks mens vi ventet på de andre, og jeg fikk turens først Caramel Frappuchino!!Er ganske glad vi ikke har dette hjemme, for det hadde vist ganske godt på vekta tipper jeg. Fettet legger seg på sugerøret, det sier vel litt...
Vi var innom en tur på MOMA butikken, den anbefaler jeg alle å ta en titt! Vanvittig mye stilig, alt fra Stelton, Global, Eames, Kartell og masse annet kjent design.
Vi dro tilbake til leiligheten, og slappet litt av. Vi hadde reservert bord et par uker før vi reiste hjemmenfra, på Schillers Vannvittig god mat, god stemning og gode drinker;) Eneste minus; gaaaanske høyt volum!
Her oppdaget søskenbarnet mitt en kjendis:) Vi googlet ham på IMDB, hun tok med telefonen bort til ham og spurte: "Is this you?" Det var det da, heldigvis:) Han heter Michael McMilliam, og har spilt i blandt annet Wha I like about you og True Blood. Jeg tror "We made his day"! Når det kommer en gjeng med galne damer fra lille Norge, og kjenner ham igjen. Han var ganske overrasket at de i det hele tatt sendte What I like about you hjemme i Norge.  (Ja, kjendisspotting var et ganske stort tema for oss damer der nede *fnis*)

DAG 3

Den store shoppedagen! Først frokost på samme sted som dagen før, så tok 3 av oss taxi til Times Square for some serious shopping:) De "gamle" reiste til Ground Zero, mens min kjære strikkegalne søster hadde funnet ut at det var noe "Yarn-hopping" eller "Yarnaganza" eller hva det nå var det het:) Hun handlet iallefall MYE garn:) Det første vi så da vi gikk ut av taxien, var Jerry Springer! Han hadde 20 års jubileum for sendingene sine, og hadde en gjeng med transsexuelle som gikk modeller på en scene, mens han ble intervjuet av tv.
Vi fikk handlet Converse-sko (grisebillig, $35!!), joggesko, sminke på Sephora og litt dilldall på Forever21. De andre hadde vært på Century21, som er et utsalg for kjente design- og merkevarer til strekt reduserte priser, og kjøpt seg sko. Levisbutikken er også verdt å ta turen innom.
Vi hadde et ønske om å spise middag på The Spotted Pig, en restaurant som lå et kvartal fra der vi bodde og som de siste 5 årene har hatt en stjerne i Michelinguiden:) Her er det ikke mulig å reservere bord på forkant desverre. Så vi gikk innom, fikk et klokkeslett vi skulle komme tilbake, og satte oss på White Horse Tavern. Her drakk visstnok Dylan Thomas, en av de mest betydningsfulle britiske poetene i moderne tid, 18 whiskey'er( som visstnok enda er rekord) og døde av det dagen etterpå. Været endret seg drastisk mens vi satt der, og plutselig så regnet det kattunger, hagle, lynte og tordnet!
Middagen på The spotted pig var helt fantastisk! Jeg tror jeg enda kan si at det er den beste fisken jeg har spist i MITT LIV!! (jeg hadde Striped Bass with Cauliflower & Hazelnuts, fantastisk!!) Noen av de andre damene hadde lam, det var visst også meget godt:)
På vei hjem, mens vi danset og sang Singing in the rain" bortover gata og opp trappeoppgangene langs veien, kjøpte vi med oss Red Velvet Cheese Cake fra det berømte Magnolia Bakery .Oh LYKKE!
Ang Magnolia Bakery, bortsett fra Rev Velvet Cheesecaken, så må jeg si jeg var ikke imponert..Cupcake'ene var tørre og veldig søte. Hørte folk som gikk forbi når køen var på sitt verste (ja, for er er det kø langt utpå gata, spesielt sent lørdag og søndag da de har åpent til ca 02 på natta) si: "Check out the line for the crappy famous cupcakes". Og de er ikke berømt for å ha gode cupcakes vil jeg mene, det er nok for Carrie og Miranda var der en gang:) Vi kikket inn flere ganger når vi gikk forbi, men Red Velvet Cheese Caken var alltid utsolgt....

SATC trivia: Magnolia Bakery. Carrie tells Miranda about a major crush while scarfing down one of this bakery's signature cupcakes.


DAG 4

Damene vekket med med Champagne på sengen klokken 08.00, med fin sang og en rosa glitrete t-skjorte med påskriften NEW YORK GIRL som jeg skulle ha på meg den dagen. Jeg fikk også en stor overraskelse: Vi skulle på Sex og singelliv-tour!!
Vi spiste en lett frokost i leiligheten, før vi spaserte ned til Little Italy og Chinatown. Chinatown var ehh...hvordan skal jeg si det..SMELLY! urk, så mye ekkelt de solgte utfor butikkene sine! Bøtter med STORE frosker, altslags tørket fisk og annen sjømat. Det var en folksom, rotete og luktende bydel, for å si det enkelt:)  Lunsj ble inntatt på Lombardi's, som er det første Pizzeria i USA. De åpnet i 1897 av Grennaro Lombardi, og har siden da flyttet et kvartal og drives nå av en barndomsvenn av Grennaro's barnebarn. Han ser du lett, da hele veggene er dekket av bilder av ham MED pizza:) Han hang i bardisken og spiste lunsj når vi var der, så ut som en skikkelig mafioso:)
Veldig god pizza hadde de, veldig STORE pizzaer hadde de:)

Langs veien bortover sto det flere heklede prosjekter, blandt annet en bil, en sykkel og halve stammen på et tre.Skikkelig stilig! Noe å pynte hagen med?

Vi reiste hjem til leiligheten, og dolla oss opp, siden vi skulle rett fra SATC-tour til TAO hvor vi skulle spise middag. Vi tok taxi opp til Pulitzer Fountain på 5th Ave, hvor bussen ventet på oss. Denne fontenen ligger like ved Plaza Hotel (hvor Carrie så Big når han og Natascha hadde forlovelsesfesten sin)  og The Paris (hvor Carrie gikk hadde date med seg selv:))

SATC trivia: The Paris Theatre. Carrie muses, "the most amazing thing about living in a city like New York is that any night of the week you can go to Paris." She goes to see a movie on her own on "date night" at this glamorous, old-school, single-screen theater.
SATC trivia: The Plaza. Carrie sees Big in front of the Plaza after his engagement party, and the iconic "Ex and the City" monologue begins.

Bussen var innom Pleasure Chest, en erotisk butikk hvor Charlotte kjøpte den berømte rabbiten sin:) Ingen av de 50 gjestene på bussen vår hadde pose med seg ut *fnis*. Vi fikk komme inn å se hos Buddakhan, en flott restaurant, der hvor Carrie og Big hadde forlovelsesfesten sin. (Og der hvor Anthony og Stanford hadde sitt første kyss!)
Vi stoppet på ONieal's, eller "Scout" som den heter i SATC. Dette er liksom baren som Steve og Aidan driver sammen. Her drakk vi Cosmopolitans som om det var saft:)


 Det viste seg at vi bodde som nærmeste nabo til en av locationene fra serien, nemlig Bleecker Playground. (Her treffer Miranda Steve med den nye kjæresten hans, og SNUBLER!) Etter touren var over, gikk vi til TAO, hvor vi hadde reservert bord. For et sted! Jeg har desverre ingen bilder herfra, det var de andre som tok bilder der. Men det står en stooooor gullbudda som dominerer hele lokalet! Nydelig!! Vi satt oppe i andre etasje, og her var det herlig atmosfære, god belysning og ikke minst: det gikk an å snakke vanlig:) Vi bestilte masse forskjellige retter, som vi delte oss i mellom. Og jeg må si, beste asiatiske maten EVER!!! Dumplings, vårruller, crispy orange chicken, coconutscampi, seabass-sticks, lobsterspringroll er noe av det vi bestilte. Treger nå på at jeg ikke tok bilder av alt dette, for da kunne jeg sittet og siklet på det igjen og igjen:)
Etter middagen tok vi taxi hjem, og gikk på en liten bar som heter Arthur (tror jeg), som lå noen hus nedenfor oss.

SATC trivia: Onieal's. Scenes at Steve's pub, Scout, were filmed at this Little Italy bar-restaurant. Once a speakeasy, the building had a tunnel connecting it to the police headquarters across the street.

DAG 5

Vi spiste lett frokost i leiligheten, og nådde litt støvlettshopping før vi skulle treffe en slektning som bor på New Jersey. Hun skulle bli med oss denne dagen. Vi gikk opp på Observationdeck på Rockefeller Center. Her så vi hele New York! Jeg har sett byen fra Empire State Building også, men jeg må si jeg likte bedre utsikten på Rockefeller Center! Lite folk var det når vi var, og herlig vær:)
Etterpå tok vi taxi ned til Circle Line, hvor vi skulle ta en båttur rundt Manhattan. Vi valgte et 75 minutters cruise, og det var akkurat passe langt:) Vi fikk se New Jersey, Hoboken, Ground Zero, Staten Island ferry, Ellis Island, og ikke minst Frihetsgudinnen!Etter båtturen spiste vi ekte amerikanske hamburgere på Dalton's Bar & Grill, som ligger på 9th Ave, Hells Kitchen. Dette er restaurantgaten på Manhattan ifølge vår slektning:) Noen av damene ble med tilbake til New Jersey, mens vi andre reiste til Union Square for å shoppe. Etter vi hadde skiftet og stelt oss litt, gikk vi ned til Meatpacking District, som var ca 10 min spasertur fra leiligheten,. Vi endte opp i noe som bare ble hetende LimoLane! Har aldri sett så mye limoer på en gang. Dette var tydeligvis plassen! :)
Vi spiste middag på The Standard Grill, som ligger i første etasje på The Standard Hotell. Dette ligger like under Highline park, et gammelt jernbanespor som er gjort om til park 10 meter over bakken.
Her hadde vi hummer og lam. Veldig god mat. Vi bestilte Punch Bwl med drikke, noe som faktisk var større enn en fiskebolle!! Alle som gkk forbi så på oss og smilte, og kommenterte denne:) (Leste i NYTimes dagen etterpå at Punch Bowl visstnok var det en skulle drikke nå:))Den var god, bortsett fra Lavendelfrøne som lå oppi...*fnis*
Etter maten gikk vi til Pastis, hvor vi bestilte oss noen drinker. De var riiimelig sterke!

SATC trivia: Pastis. Carrie and "the Russian" have brunch at this popular French bistro. If you plan to visit, make your reservations at least a week in advance; the buzz is still going strong.

DAG 6

Dette var dagen for å se Central Park. Vi leide oss sykkeltaxier som syklet oss en runde rundt i parken. Veldig flott!!Det er tydeligvis mulig å "kjøpe" seg en benk i Central Park. Mange av benkene hadde hilsener til familiemedlemmer som hadde gått bort, veldig koselig!

Etter Central Park gikk vi og spiste lunsj på  Hard Rock Café, som ligger på Times Square. Gode Strawberry Daquiris:) På vei hjem begynte det å regne kraftig, så det tok 20 (!) min bare for å få tak i taxi!
Vi skulle hjem og gjøre oss klare for Broadwayshow! Lion King!
Det var helt fantastisk! Magiske kostymer, vi hadde aldri sett noe lignende! Vi var ganske utslitte, så noen av oss slet en goood del med å holde seg våkne, men det snakker vi ikke høyt om:)
Etter showet sprang vi over veien fra Minskoff Teathre, og kjøpte oss hvert sitt pizzaslice, før vi reiste hjem i seng.

DAG 7

Dette var siste dagen:( Vi pakket og ryddet, og gjorde alt klart, slik at det var kun for oss å hente bagasjen når shuttlebus'en kom klokken 5. Siste snusing rundt i nabolaget, og siste shopping til de små på Toys R' Us.
Vi ble fortalt at det bor en stor stjerne i Charles street, som dere ser på bildet under her. Men det var visst en hemmelighet...*host.sarah..host* *host..jessica...host*
HYSJ!

Fine nabolaget vårt!

Vi ble hentet av Shuttlebussen, som skulle kjøre oss ut til JFK. Han hadde GPS i bilen, som han absolutt ikke ville høre på, så vi kjørte litt "detourer" kan en si. Han stoppet på en bensinstasjon i Brooklyn/williamsburg et sted, fordi han måtte visst så VOLDSOMT tisse. Satte fra seg bilen, svivende med nøklene i, og forlot oss der for å finne et do. Vi var ganske shaky, det var ikke akkurat det beste nabolaget.

Det har vært en helt fantastisk tur til New York! Vi har sett mye, spist mye god mat, drukket mye god drikke, handlet mye, rett og slett bare kost oss!
Vi var veldig flinke på forhånd å sette opp en plan for hele uka, det tror jeg vi gjorde lurt i. En kan ellers risikere at en er en uke i New York uten egentlig ha fåt sett noenting.
Dersom noen av dere lurer på hvor vi booket forskjellige ting, eller andre tips, ikke nøl med å spørre!
(jeg har IKKE utnevnt meg selv til noe New York ekspert altså, men har den enda friskt i minne:))

3 kommentarer:

 1. Wow - så flott dere har hatt det! Og absolutt smart å ha en plan ja; ellers kan man vel gå seg rimelig vill på så mange måter (både faktisk vill og i hodet ;) )Noe med å plukke seg ut noe og få med seg det. Jeg gleder meg virkelig og tusen takk for tipsene; jeg kommer nok til å grave og spørre mer etter hvert :) Takk for titten :) *klem*

  SvarSlett
 2. Høres ut som dere har hatt en fantastisk tur!
  Vi drømmer om NY, og da skal jeg definitivt innom her og hente noen tips når vi en dag tar turen!
  God søndag! *klem*

  SvarSlett
 3. LOVE SATC! Beautiful photos!

  SvarSlett